O mladém úhoři, kterého Handsch uvádí pod názvem Spirahl, se praví, že není příliš dobrý. Lidé ho pečou na rožni jako mihuli říční. Jiní ho podávají s omáčkou z octa, šafránu, pepře a cibule. Sasové jich spotřebují velice mnoho. Udí je á ukládají do zásoby. K jídlu je trochu uvaří, stáhnou z kůže a upečou na rožni. Také se krájí na malé kousky a připravuje s hrachem nebo s čerstvým zelím.
Poslední příspěvky
Místní firmy a podnikatelé
- Masáže Markét – Hradec u Stříbrné Skalice
- Smíšené zboží Daniely Mrázkové v Hradci
- František Dlabal – ovčí farma
- Střimelické uzeniny – Jiří Heřman
- Restaurace Propast
- Restaurace Na Marjánce
- Petr Janda – Recording Studios Propast
- Sportovní rybolov Hruškov
- Kamenolom Stříbrná Skalice
- Sportovně kulturní centrum v Ondřejově