Jak jsme v roce 2011 v Hradci u Stříbrné Skalice uvařili pivo s názvem Hradecký přehmat

Z knížky Milana Poláka: Pražské pivovárky a pivovary jsem pro vás připravil tabulku pivovarů, dnes již většinou neexistujících a povětšinou se nacházejících na území Pražské památkové rezervace. Jde většinou o drobné pivovárky, jejichž historie sahá přinejmenším do vrcholného středověku. Tabulka…
Dnešní pivovar v Kostelci nad Černými Lesy, o jehož současné podobě a fungování se asi nejvíce dozvíte zde (), se nachází zhruba o 350 m severněji než pivovar původní, zmiňovaný již v prvním vrchnostenském urbáři z roku 1562. Tento pivovar se nacházel naproti zámku…
Autor článku: Jakub Hlavatý
Již tuto neděli 19.6.2011 proběhne za přítomnosti plzeňského sládka pana Plukovníka a hradeckého pivovarníka Kuby, tak dlouho očekávané, „naražení“ první várky piva Hradecký přehmat. Při té příležitosti si dovoluji odtajnit nově vytvořené etikety. Byly vytvořeny ve dvou verzích, aby se…
Osm dní po uvaření Hradeckého přehmatu a skončení hlavního kvašení jsme dnes pivo přečerpali do lažáckých lahví, kde bude zhruba 6 týdnů dokvašovat. Autor článku: Jakub Hlavatý
Připravil jsem pro vás reportáž z Hradce u Stříbrné Skalice, kde jsme v sobotu 7.5.2011 vařili první letošní pivo pod názvem Hradecký přehmat. 8:00 – je krásné počasí a všechna zařízení potřebná k vaření piva jsou na svém místě 8:30 – roztápím varnu…
Tento víkend byl z hlediska pivních událostí jeden z nejdůležitějších. Vařili jsme totiž první hradecké pivo, pravděpodobně tmavší 12°, pod názvem Hradecký přehmat. O várku se staral velezkušený sládek magistr Plukovník viz foto č. 2, já – pivovarník Kuba a dokumentátor a…
Ve středu 6. dubna 2011 jsem s kolegou Martinem K. směnil za pár doušků budoucího hradeckéko piva (Hradecký přehmat) lednici proslulé značky. Funguje perfektně a líbí se jí u nás.
Jak se blíží ono slavné hradecké, vůbec první, vaření piva, plánované na počátek května, stoupá nervozita a člověk aby přemejšlel, kam na suroviny. Mám tu jeden sládkův tip. Pivotéka Pivní rozmanitost. Jeví se nadějně. Je blízko, ceny přiměřené.