Varna piva

Teplé jarní dny se blíží a na nás už to jde. Vaření piva je za dveřmi. Po představení pivovarny v Hradci čp. 1, viz článek zde, je tedy na řadě samotná varna. Je na plyn a je to macík na cca…
Teplé jarní dny se blíží a na nás už to jde. Vaření piva je za dveřmi. Po představení pivovarny v Hradci čp. 1, viz článek zde, je tedy na řadě samotná varna. Je na plyn a je to macík na cca…
Je to necelý rok, co jsem na těchto stránkách publikoval článek o vaření piva v Hradci č.p. 1 a přesně rok, co jsme ho já (pivovarník Jakub Hlavatý), plukovník (sládek Petr Cajthaml) a Martin K. (dokumentátor Martin Kalíšek) společnými silami…
Milan Starec jeden ze dvou majitelů černokosteleckého pivovaru a Zájezdní pivovarské hospody říká: „Nás hospoda baví a jdeme čistě naší cestou. Ladili jsme interiéry i služby několik let, než jsme vůbec oficiálně otevřeli, a snažíme se neustále všechno zlepšovat. Každý…
V knížce S. H. Buhnera Posvátná a léčivá piva mě zaujal recept na třezalkové pivo. Třezalka jako přísada do piva se používala především ve skandinávských zemích, hlavně v Norsku, kde se pro ní v lidových názvech vžilo označení „polní chmel“. Norští pivovarníci…
Autor článku: Jakub Hlavatý
Tak vážení, kdo má doma takovou nepotřebnou akurátní lednici, kam budeme moct s panem Plukovníkem Kolouchem uskladnit na 6 neděl 50 litrů zlatavého moku v hrnci či sudu, nechť dá vědět. Volejte na +420 724 131 332. Více zde. Autor článku: Jakub Hlavatý
Po spotřebování první letošní várky hradeckého piva s názvem Hradecký přehmat, nastala konečně chvíle, abych vyčíslil celkové náklady na jeho výrobu. Pomůcky: Nádoba 50 litrů (spilka) – 230 Kč Scezovačka – vrchní nádoba – 130 Kč – spodní nádoba – 150 Kč – ventil…