Rubrika O pivu

Varna piva

Teplé jarní dny se blíží a na nás už to jde. Vaření piva je za dveřmi. Po představení pivovarny v Hradci čp. 1, viz článek zde, je tedy na řadě samotná varna. Je na plyn a je to macík na cca…

Třezalkové pivo

V knížce S. H. Buhnera Posvátná a léčivá piva mě zaujal recept na třezalkové pivo. Třezalka jako přísada do piva se používala především ve skandinávských zemích, hlavně v Norsku, kde se pro ní v lidových názvech vžilo označení „polní chmel“. Norští pivovarníci…

Potřebuju lednici na 50 litrů vzácné tekutiny

Tak vážení, kdo má doma takovou nepotřebnou akurátní lednici, kam budeme moct s panem Plukovníkem Kolouchem uskladnit na 6 neděl 50 litrů zlatavého moku v hrnci či sudu, nechť dá vědět. Volejte na +420 724 131 332. Více zde. Autor článku: Jakub Hlavatý

Náklady na výrobu první várky hradeckého piva

Po spotřebování první letošní várky hradeckého piva s názvem Hradecký přehmat, nastala konečně chvíle, abych vyčíslil celkové náklady na jeho výrobu. Pomůcky: Nádoba 50 litrů (spilka) – 230 Kč Scezovačka – vrchní nádoba – 130 Kč – spodní nádoba – 150 Kč – ventil…