Černokostelecká Zájezdní pivovarská hospoda na prvním místě

Milan Starec jeden ze dvou majitelů černokosteleckého pivovaru a Zájezdní pivovarské hospody říká:

„Nás hospoda baví a jdeme čistě naší cestou. Ladili jsme interiéry i služby několik let, než jsme vůbec oficiálně otevřeli, a snažíme se neustále všechno zlepšovat. Každý týden pořádáme gastronomické akce s novými nápady, zcela novými jídly i pivy. Každý týden také trochu vylepšujeme a doplňujeme interiéry. To úzce souvisí s naší muzejní činností, neboť samotný hostinec je muzeem. A tak jak kolegu a spoluvlastníka Tomáše Vodochodského potěší, když host pochválí naši krmi, tak mne potěší, když host prohlásí: „Tady je furt něco novýho.“ „Člověk by neměl nikdy slevovat ze svých vizí.“

Milana Starce vyzpovídali poté, co se jeho a Tomáše Vodochodského Zájezdní pivovarská hospoda umístila na prvním místě v kategorii Tradiční český hostinec v ročníku 2011 soutěže vyhlašované prestižním časopisem Pivo, Bier & Ale.

Pivovarští z Kostelce považují ocenění za formu závazku. Sami tvrdí, že ve všem budou pokračovat až do vyčerpání nápadů. Milan Starec je přesvědčen, že ty nejlepší vždy vznikaly u piva a u něj jsou přece pivovarští vždy blízko. Pokud časopis kategorii Tradiční český hostinec zachová i v příštích létech, věří, že mají šanci na úspěch i v příštích ročnících.

-převzato z Černokosteleckého zpravodaje 3/2012 – autor P. Pávek

O pivovaru se více dozvíte zde www.pivovarkostelec.cz

Na těchto stránkách jsem v minulém roce publikoval tento článek – Starý černokostelecký pivovar.