Fotografie ze zaniklých Přibyslavic

Zaniklá osada Přibyslavice ležící zhruba dva kilometry severně od Stříbrné Skalice. Do současnosti se zde dochovala již jen torza zděných staveb obývaných naposledy v průběhu druhé světové války.

Písemné prameny

První zmínka o Přibyslavicích pochází z roku 1436, kdy byly majetkem Sázavského kláštera. Více se dozvíte v článku Minulost zaniklé osady Přibyslavice.

Zhruba před rokem mi pan Vladimír Placr poslal tuto fotografii:

Vzhledem k tomu že se zde v Přibyslavicích do současnosti dochovaly již jen ruinu těchto staveb, je každá takováto fotografie bohatstvím. Pokud máte doma ve skříni, na půdě či ve sklepě podobné fotografie, a je jedno odkud, neváhejte a pošlete mi je na e-mail: kubahlavaty@gmail.com. Budou tak prezentací zde představeny zvídavým návštěvníkům těchto stránek a zároveň uchovány příštím generacím.


Automatické kolorování

Snímek je kolorován díky službě dostupné na stránkách genealogické společnosti MyHeritage (https://www.myheritage.cz). Ta čas od času přistoupí k tomu, že všem registrovaným uživatelům poskytne možnost bezplatného přístupu k funkci MyHeritage In Color™.

Tato funkce automaticky koloruje černobílé fotografie. Uživatelé, kteří nemají zakoupený Kompletní plán, mohou obvykle obarvit pouze 10 fotek.