Infocentrum Stříbrná Skalice

Po přestěhování a znovuotevření knihovny v přízemí bývalé kampeličky č.p. 71 na náměstí ve Stříbrné Skalici adaptované na multifunkční centrum v září minulého roku (více zde), jsme se dočkali i plánovaného otevření informačního centra.infocentrum-stribrna-skalice-2

Zdlouhavý rozjezd infocentra, způsobený nezájmem a absencí iniciativ na podporu turistiky ve vedení místního obecního úřadu, nasvědčuje tomu, že obci šlo jen o opravu chátrající stavby a přestěhování knihovny z nevyhovujících prostor u pošty. Zprovoznit infocenrum byla jen podmínka poskytnuté dotace (více zde). Co bude takové infocentrum nabízet, už zástupci obce jednoduše neřešili. Jedním z mála nabízených materiálů vážícím se ke Stříbrné Skalici je publikace Mikroregion Malé Posázaví, ale ta, stejně jako kniha o Stříbrné Skalici z roku 2006, obsahuje značně zkreslené a nepravdivé informace o její historii (více zde).

infocentrum-stribrna-skalice-interierVěřme, že pod vedením pana M. Košťála, který byl pověřen vedením multifunkčního centra, se ve Stříbrné Skalici podaří nalézt nit spolupráce mezi obcí a místními sdruženími, v jejichž řadách se nacházejí lidé znalí místní historie, ktaří by propříště zamezili vydávání obdobných bludů. Navíc v obci, kde nevychází místní zpravodaj a není tak kde, na obdobné nepřesnosti reagovat.

Otevírací doba infocentra:

Út:8.00 – 12.0013.00 – 17.00
Pá:13.00 – 16.00
So:8.00 – 12.0013.00 – 17.00

Kontakt: M. Košťál – tel.: 737 886 294